Michael Cheval

Michael Cheval, s-a născut în 1966 în Kotelnikovo, un orășel din sudul Rusiei. A crescut înconjurat de vopsele și pensule, pânze și șevalete. Bunicul lui, un artist profesionist, i-a dezvoltat lui Michael, dragostea pentru desen încă din copilărie. La 3 ani, putea deja  să deseneze figuri și compoziții complexe, ilustrându-și astfel, imaginația și creativitatea.

În 1980, Michael s-a mutat împreună cu familia în Germania. Acest moment a fost unul important în dezvoltarea lui, acesta intrând în contact cu măreția muzeelor, castelelor și peisajelor din sudul Germaniei, astfel dictându-i gusturile și predilecțiile pentru arta sa. Mereu interesat de istorie și literatură, Michael a fost absorbit și de muzică. A înființat o trupă, devotându-și o parte din ani rock`n roll-ului, unde a compus pentru formație, cântece și poezii.

După absolvirea școlii Michael s-a mutat în Nebit-Dag, un oraș din Turkmenistan. Absorbit de filosofia orientală și de tipologia Asiei Centrale, a început să lucreze ca artist independent, sculptându-și stilul în direcția suprarealismului. A colaborat în acest timp cu teatre și edituri în Nebit Dag și Ashgabad iar în 1992 își termină studiile din cadrul Școalii de Artă.

În 1990, Michael a avut prima lui expoziție, în Muzeul Național de “Fine Art” din Turkmenistan. Acesta a fost un moment important în viața tânărul de 24 de ani, reușind să câștige respectul artiștilor din comunitate. În 1994 Michael s-a mutat în Rusia și a lucrat la Moscova ca artist independent și ilustrator pentru diferite edituri, printre care și cunoscuta editură “Planeta”.

Decizia de a imigra în 1997 în USA a marcat începutul unei noi etape în viața artistului. În 1998, a devenit membru al prestigiosului club “New York`s National Arts Club”.

Din 1990, Michael, are numeroase expoziții în diverse galerii din New York. Este de asemenea, din 2002, membru și în “Society for Art of Imagination” din Londra, participând anual la expoziițile ținute de către club prin întreaga Europă.

Printre marile lui reușite, menționăm cea din 2008, când a fost acceptat ca participant la expoziția “Dreamscape 2009” din Amsterdam, urmând ca lucrările lui să fie publicate în albumul ce poartă numele expoziției, album ce conține lucrările a 50 de artiști suprarealiști.

Un alt moment important a fost în 2009, când acesta a fost ales ca cel mai bun artist în tehnica picturii în ulei.

Sursa

(Visited 706 times, 1 visits today)