Marchal Mithouard aka Shaka este un artist francez care și-a inventat propriul său stil de artă urbană tridimensională. A debutat făcând graffiti pe pereți, iar mai târziu s-a inspirat din munca unui alt artist Nosbe și combinând ambele stiluri a creat uimitoarele sale tablouri 3D.

shaka-01

Potrivit lui Shaka, graffiti-ul este ilegal și pictura este legală, așadar a recurs la pictarea tablourilor și a început să își vândă tablourile originale online. În majoritatea tablourilor abordează stilul pop-art, personalități reprezentative din sfera hip-hop-ului și oameni normali cu emoții obișnuite. Are un succes uimitor în exprimarea acestor emoții în lucrările sale.

Shaka se inspiră din viața de zi cu zi și nu este de mirare faptul că majoritatea proiectelor de mai jos creează impresia unei lupte pentru libertate.

Când îi privești tablourile, ai senzația că vor să evadeze de pe pânză pentru a interacționa cu vizitatorii.

shaka-3d-paintings-1

Anumiți critici descriu lucrările artistului ca fiind puțin deranjante sau șocante, datorită exploziilor de culoare care inspiră expresii violente și anxietate.

screenshot 4

street-allegory-copie-2012-c

Marchal-Mithouard-2-600x403

screenshot 5

ana

Shaka este aparent un stâlp al graffiti-ului parizian și lucrul cel mai fascinant al lucrărilor sale recente este natura lor tridimensională – lucrările sale fiind construite în așa manieră încât să nu realizezi unde se termină pictura și unde începe sculptura, creând un efect dramatic.

Am inclus o colecție a lucrărilor sale – dar sunt mult mai multe pe site-ul său: http://www.shaka1.fr/

Street-Art-by-Shaka-in-Melun-France-1

(Visited 899 times, 1 visits today)