Mark Wagner este un scriitor, editor și artist multi-talentat, care creează colaje extrem de interesante utilizând bancnote, fapt pentru care este intitulat the greatest living collage artist și Michael Jordan of glue.

The one dollar bill is the most ubiquitous piece of paper in America. Collage asks the question: what might be done to make it something else? It is a ripe material: intaglio printed on sturdy linen stock, covered in decorative filigree and steeped in symbolism and concept. Blade and glue transform it-reproducing the effects of tapestries, paints, engravings, mosaics and computers – striving for something bizzare, beautiful or unbelievable… the foreign in the familiar, mărturisește Mark Wagner.

În filmulețul de mai jos, intitulat Money is Material, Wagner explică faptul că valoarea banilor survine din piesele de artă pe care le face. De exemplu, dacă el folosește 50 de bancnote de 1$ fiecare pentru un colaj, piesa finală de artă nu valorează 50$, ci de zece sau de o sută de ori mai mult.

Mark-Wagner-Money-Collage-1

Mark-Wagner-Money-Collage-2

Mark-Wagner-Money-Collage-3

Mark-Wagner-Money-Collage-4

Mark-Wagner-Money-Collage-5

Mark-Wagner-Money-Collage-6

Mark-Wagner-Money-Collage-7

Mark-Wagner-Money-Collage-8

Mark-Wagner-Money-Collage-9

Mark-Wagner-Money-Collage-10

Mark-Wagner-Money-Collage-11

Mark-Wagner-Money-Collage-12

Intră aici pentru mai multe fotografii.

Articol realizat de Ana Muraru, intern PR C.O.N. TOUR

(Visited 136 times, 1 visits today)