Ce se întâmplă când pasiunea pentru păpuși diorama se îmbină cu pasiunea pentru fotografie? Un lucru fascinant, v-ar spune fanii artistului japonez, Tatsuya Tanaka. În anul 2011, ceea ce a vrut să fie un mijloc de a-și fotografia colecția de păpuși diorama în situații de zi cu zi, a devenit un fenomen de mare amploare, artistul devenind directorul artistic al proiectului “Miniature Calendar“, un proiect de 365 de zile calendaristice, unde scene din viața de zi cu zi sunt prezentate cu ajutorul păpușilor diaroma, în format “pocket-sized.”

hide and seek

hide and seek

 

 

 

 

 

 

 

 

steak

steak

 

 

 

 

 

 

 

 

Într-un interviu cu designbloom, Tatsuya Tanaka povestește despre câteva dintre temele și conceptele pe care vrea să le exprime prin acest proiect, spunând că “tema este interesul de a plăcea un lucru oarecare. Prin acest proiect, poți observa cum lucrurile obișnuite pot deveni mai distractive imaginate într-un mod diferit.” Tot el spune că “mini-calendarul trebuie să fie ințeles de toată lumea – tânăr sau bătrân și de orice naționalitate- așa că încerc să folosesc lucruri familiare și să adresez probleme familiare.”

 

dinner

dinner

 

 

 

 

 

 

 

 

ironing

ironing

 

 

 

 

 

 

 

 

Proiectul se află acum în al cincilea an, iar oamenii se pare că nu se pot sătura de el! Dar, fie vorba între noi, de ce ar face-o?

Pentru tot interviul lui Tatsuya Tanaka cu designboom: http://www.designboom.com/art/tatsuya-tanaka-miniature-calendar-08-04-2015/

Pentru mai multe lucrări ale lui Tatsuya Tanaka: https://www.instagram.com/tanaka_tatsuya/ 

 

 

(Visited 93 times, 1 visits today)