Matthew Albanese este un fotograf excentric. Capturile sale uimitoare ilustrează niște scene din aer liber, scene care au fost montate însă pe o masă din atelierul său. El creează peisaje extrem de detaliate care îi pot lua chiar luni întregi pentru a le finaliza, iar mai apoi utilizează diferite tehnici fotografice pentru a face ca scena să arate cât mai real posibil.

Ca opusul unei lupe, el transformă lumea în miniatură. În imaginea următoare, Matthew Albanese reușește să dea naștere unui peisaj rece ce ilustrează o tornadă. Tornada artificială este confecționată din lână, bumbac, pătrunjel și mușchi.

fUKzh

Diorama următoare sugerează un foc izbucnit în pădure. Ca și materiale au fost folosite lemnul, saci de gunoi, mușchi, zahăr fiert, nisip, hârtie, etc. Majoritatea copacilor au fost suspendați la diferite înălțimi pentru a spori iluzia distructivă a focului. Efectul de foc a fost creat de niște becuri colorate care luminau printr-o pungă de gunoi.

G4yLZ

Aurora Borealis a fost realizată prin fotografierea unui fascicul de lumină colorată pe o perdea neagră pentru a obține efectul de margine. Stelele sunt pur și simplu rezultatul luminii stroboscoapelor, lumină care trecea prin niște găuri făcute pe un bord de plută.

G7Wcw

 

A fost nevoie de două luni pentru a crea acest peisaj lunar, luni în care cenușa din șemineu a fost stocată pentru a fi folosită la dioramă. Rocile întunecate au fost realizate din mortar, hârtie mototolită și sârmă, iar maginea Terrei este dintr-un film proiectat pe perete.

lxK00

Dioramă făcută din nuci, sclipici, scoici, ipsos, bureți, pastă de dinți, pene, lut, etc, cu suprafața apei creată din perdeaua de la duș, cu reflexii ale luminii solare create cu ajutorul unui proiector video, redă în detaliu o porțiune dintr-un ecosistem subacvatic. Lentila a fost acoperită cu o bucată de folie albastră, care a creat distorsiuni subtile întregii imagini . Un total de 11 surse luminoase au fost utilizate.

oPF3w

Cine ar fi spus că zahărul fiert la diferite temperaturi poate condiționa crearea unui minunat ghețar artificial. Pe lângă zahăr, Matthew mai folosește albușuri de ou, sirop de porumb, smântână, cerneală, făină, sare, bomboane și altele. Fiecare soi de gheță a fost modelat și aplicat manual , iar aluatul a fost sculptat pentru a arăta ca o creastă de ghețar.

doLiR

De la ghețar la vulcan. O minunată dioramă care te face să simți căldura lavei. Pentru aceasta s-au folosit mortar, bumbac, fosfor, cerneală, și a fost luminat de 60 de becuri în interior. Explozia de lavă a fost preluată dintr-o poză pe care fotograful o facuse, în prealabil, unor artificii. De altfel, această dioramă a fost singura care a avut elemente compuse.

MLPHQ

Pentru mai multe detalii despre operele lui Matthew Albanese, click https://www.behance.net/gallery/Modeling-My-Worlds/407705 .

Image credits: Photographs by Matthew Albanese

(Visited 184 times, 1 visits today)