Privește cu atenție imaginile de mai jos, pentru că nu sunt ceea ce par. Arta care transformă corpul uman într-o dinamică pânză de pictat a luat amploare în ultimii douăzeci de ani. Dacă la început publicul era reticent în privința body painting-ului, acum acesta este un stil de artă care câștigă popularitate pe zi ce trece.

BodyArtSnake

Contrar numelui, artiștii ce pictează pe corpuri umane nu folosesc vopsele, ci anumite makeup-uri foarte puternice. Special pentru ei, sunt organizate tot felul de festivaluri și competiții, care îi provoacă să își utilizeze abilitățile la maximum. De exemplu, Festivalul Internațional de Body Painting se ține anual la Portschach (Austria) și este un prilej uriaș pentru artiști de a-și face cunoscută talentul și lucrările.

Lucrările artistei japoneze, Hikaru Cho, sunt considerate tulburătoare, ea îmbinând rigiditatea și asprimea anumitor elemente cu fragilitatea pielii umane.

BodyArtBackZipper

BodyArtBatteryCompartment

BodyArtButtons

Guido Daniele din Milano, Italia, a devenit celebră prin lucrarea de mai jos în anii ’90.

BodyArtLips

Trina Merry preferă modelele elastice, care rezistă ore în șir în poziții inconfortabile. Se vede din imagine de ce.

BodyArtMotorcycle

Gesine Markwedel (Germania) evocă sensibilitate și pace între coexistența umană și cea animală.

BodyArtSwan

Johannes StoetterTree Frog, câștigătoarea primului loc de la Festivalul Internațional de Body Painting, Ediția 2012

BodyArtTreeFrog (1)

Prima încercare a lui Sevil Beck (UK) în această artă se încadrează în așa-numitul Venom body painting, prin care umbre dramatice tranformă corpul uman în creaturi de groază.

BodyArtVenom

Craig Tracy este în prezent unul din cei mai apreciați body painters din lume. Proiectul Tiger a fost realizat la inițiativa sa de a trage un semnal de alarmă asupra faptului că specia tigrului chinez de sud este pe cale de dispariție. La fel de cunoscută este și lucrarea sa în care este desenată o broască pe spatele unei femei.BodyArtTiger

BodyArtFrogBack

Articol realizat de Ana Muraru, intern Comunicare și PR, C.O.N.TOUR

(Visited 300 times, 1 visits today)