Ai putea spune că știi ce înseamnă să ai răbdare, însă artista americană Liza Lou cu siguranță are un alt punct de vedere asupra a ceea ce implică cu adevărat acest cuvânt. Primul său proiect de mare anvergură, Kitchen, a foat finalizat după 5 ani de muncă (1991-1996) și este, așa cum și titlul sugerează, o bucătărie de dimensiuni reale, însă acoperită în totalitate de milioane de mărgele colorate din sticlă. Liza Lou a plasat fiecare dintre mărgele folosind o pensetă, creând astfel un mozaic extraordinar, de la pereți la ziarul de pe masă sau de la punga de chipsuri la vasele murdare din chiuvetă.

bead-art-liza-lou-01

bead-art-liza-lou-2

bead-art-liza-lou-3

bead-art-liza-lou-4

bead-art-liza-lou-5

bead-art-liza-lou-6

 

Artista a creat și o parte din imaginara curte a bucătăriei sale, acesta fiind cel de-al doilea proiect din aceeași sferă, intitulat Backyard (1999), pentru care au mai fost necesare alte 13 milioane de mărgele din sticlă.

bead-art-liza-lou-8

bead-art-liza-lou-9

bead-art-liza-lou-10

bead-art-liza-lou-11

bead-art-liza-lou-12-1

bead-art-liza-lou-13

bead-art-liza-lou-14

 

Liza spune că arta sa a fost inspirată de meșteșugurile tradiționale din Africa de Sud, acolo unde cultura locală este foarte vie.

bead-art-liza-lou-16

În 2013, Liza Lou și-a prezentat ultimul proiect, Color Field, care este expus la Muzeul de Artă Contemporană din San Diego încă din luna noiembrie. Acesta a fost realizat din dorința de a aduce un tribut pășunelor din Africa de Sud, stat în care artista își are domiciliul actual.

IMG_0408

UTI1723325_r620x349

 

Articol realizat de Ana Muraru, intern Comunicare și PR, ONG C.O.N.TOUR

 

(Visited 176 times, 1 visits today)