Henna este o pastă făcută din frunze și ramuri de plantă henna, sfărâmate. Se mai poate face și din frunzele uscate ale plantei amestecate cu apă fierbinte. Aceasta se aplică pe piele cu ajutorul unui con, după câteva ore se usucă într-un portocaliu închis spre maro închis și se duce în aproximativ 7-14 zile.
Din punct de vedere istoric, henna a fost folosită în scopuri cosmetice în Egiptul Antic sau Carthage, ca și în alte părți a Africii de Nord, precum „Cornul” Africii, Peninsula Arabică și Sud-Estul Asiei. Un obicei important în toate aceste zone, mai ales în cadrul familiilor care păstrează tradițiile, sunt serile mireselor, în care acestea sunt pictate cu henna.
Și în România sunt la modă tatuajele cu henna, numeroși artiști oferind bucurii doritorilor, pictându-i cu henna.
Henna Journey îți desenează pe piele poveștile, sub forma unor tatuaje temporare.
Laura Constantin (foto) este o tânără de 27 de ani extraordinar de curajoasă. Pasiunea ei pentru henna a apărut în copilărie, ea fiind fascinată de mâinile pictate ale Madonnei, din videoclipul Frozen. După ce a terminat facultatea la ASE s-a angajat front officer la o bancă, dar într-o zi, pentru că nu avea copii, rate la bancă sau alte responsabilități care să o țină în loc, Laura a făcut o călătorie de 15 luni în Asia. În India, New Delhi s-a pictat pentru prima dată cu henna la un artist local și apoi și-a cumpărat conuri cu henna și a început să se deseneze singură. Apoi, încetul cu încetul a început să aprofundeze această artă, învățând despre simboluri, și citind cărți despre asta.
Laura s-a întors în țară și a început să picteze oamenii înVama Veche.
În Vama Veche a observat că începe să se descurce din ce în ce mai bine la asta, iar în momentul în care s-a întors în București a decis să organizeze o expoziție care să ilustreze desene cu henna realizate în diferite stiluri. Aceasta a avut loc pe 1 noiembrie 2014 în Lokal, București și a fost un proiect pentru care a colaborat cu fotograful Florin Cristache.
Ea a avut și plăcerea să o picteze pe Delia Matache în cel mai nou videoclip al său – Inimi Desenate.
Pe Laura o veți putea găsi și în Iași, în perioada 15 – 17 mai 2015, la a cincea ediție a festivalului Hangariada, ce va loc la Aerodromul „Alexandru Matei”.
Pentru a vă bucura privirea cu mai multe lucrări realizate de Laura sau să vă programați pentru o călătorie alături de ea, vă invit să accesați pagina ei de facebook, Henna Journey: https://www.facebook.com/hennajourney sau site-ul ei oficial: http://hennajourney.weebly.com/ .
My Oriental Passion este un blog despre orient, tradiții din orient, artă culinară, este un altfel de blog, o altă viziune a ceea ce înseamnă orient.
Alina Shamim este o tânără de 28 de ani din Iași și a fondat acest blog din dragostea ei pentru cultura orientală. Ea a terminat facultatea de Matematică și prin desen și geometrie a ajuns pasionată de henna. S-a apucat de henna în urmă cu 4 ani, la început dintr-o joacă și din dorința de a învăța tradițiile orientului, mai ales datorită faptului că soțul ei este din Oman. În urmă cu 2 ani, motivată de o bună prietenă a decis să se apuce mai serios de treaba asta, până atunci bucurându-se de henna doar în compania prietenelor care aveau, într-o oarecare măsură, o legătură cu orientul. Inițial desena doar modele cu henna specifice Asiei de Sud, dar, recent, s-a trezit atrasă și de Africa și de modelele tribale.
În 2014, Alina a acordat 2 interviuri pentru TVR 2, unul pentru emisiunea Natură și Sănătate, iar cel de-al doilea – un mini documentar – pentru emisiunea Top Cultura. De asemenea a participat la Bucharest Fashion Week, unde un designer a creat rochii cu temă orientală și ea le-a desenat pe manechine.
Ea face asta din pasiune și ca un al doilea job. În general o puteți găsi la târguri – ori câte ori are ocazia – la ea acasă sau la domiciliul clientului.
Pe lângă tatuajele cu henna, Alina mai decorează și lumânări, farfurii, căni, ce pot face un cadou original.
Mai multe lucrări ale Alinei sau pentru o eventuală programare căutați pagina ei de facebook Aliyah’s Mehndi: https://www.facebook.com/HennaRomania sau pe blogul ei oficial: https://myorientalpassion.wordpress.com/ .
Henna Tattoo Suceava este o pagină de facebook care promovează tatuajele cu henna în Suceava.
Aceată pagină este administrată de Bianca Zalischi, o domnișoară de 18 ani, care a descoperit henna într-o vacanță la mare la Vama Veche. Acolo a întâlnit o fată care se ocupa de asta și bineînțeles, ca orice persoana curioasă și-a făcut și ea un tatuaj. Vacanța a trecut, dar Bianca nu își putea lua gândul de la henna, asa că în luna decembrie a început să se documenteze despre subiect. Așa a aflat că acestea sunt destinate femeilor musulmane care urmează să se căsătorească, dar ea le vede ca pe „o modalitate foarte șic și elegantă de a-ți pune în evidență feminitatea și de a te diferenția de alte femei. Cu toate că este considerată o artă neobișnuită, ea o vede ca ceva foarte frumos.
Pe lângă aspectul deosebit pe care aceste tatuaje îl au, Bianca a amintit și de proprietățile benefice, mai ales în timpul verii, când te protejează de razele ultraviolete.
Pe Bianca o puteți găsi pe pagina de facebook Henna Tattoo Suceava: https://www.facebook.com/hennatattoosuceava .
Toate fotografiile au fost publicate cu acordul artistilor.