Rob Gonsalves s-a născut în Toronto, Canada în 1959. În copilărie, artistul a dezvoltat un mare interest pentru arta desenului, folosind diverse tehnici. Până la vârsta de 12 ani, cunostințele lui pe partea de arhitectură au crescut odată cu învățarea perspectivei, începând să facă primele lui picturi cu clădirile imaginate de el.

După ce i-a descoperit pe Dali și Tanguy, Gonsalves a început să facă primele picturi suprarealiste.

În ultimii ani ai facultății, Gonsalvez a lucrat full time ca arhitect, în aceiași perioadă pictând și decoruri pentru piese de teatru. În 1990, artistul a ales să își devoteze tot timpul numai pentru pictură.

Ideile sale sunt în mare parte generate de lumea reală și conțin activități din viața de zi cu zi, subtil menționate sub diverse forme. Artistul le dă și o notă de magie scenelor sale realiste, ca rezultat, termenul de “Realism magic” îi descrie munca perfect.

Arta lui este o încercare de a reprezenta dorința oamenilor de a crede în imposibil.

Rob Gonsalves a expus la Art Expo în NY și Los Angeles, dar și la Discovery Galleries, Ltd., Hudson River Art, Kaleidoscope Gallery, Marcus Ashley Galleries and Huckleberry Fine Art.

În iunie, 2003, Simon and Schuster au prezentat Americii de Nord “Imagine a Night”, prima carte a lui Gonsalves ce conține 16 ilustrații. În Octombrie, 2004, Sterling Publishing au pus pe piață “Masters of Deception” carte ce conține și o ilustrație de-a lui Gonsalves “The sun sets sail” pe copertă, plus un capitol de 16 pagini despre și cu lucrările artistului.

Datorită succesului obținut cu “Imagine a night”, Simon & Schuster au scos pe piață “Imagine a day”, în Februarie 2005, urmată de încă o carte, în 2008, cu titlul “Imagine a place”. Cei de la editura Sellers, au creat primul lor calendar de perete, intitulat “Master of illusion”, urmat de un altul în 2010.

Gonsalves a fost recunoscut ca fiind cel mai faimos pictor suprarealist din America de Nord, în prezent fiind publicat în Huckleberry Fine Art în Rockville, Maryland.

Sursa

(Visited 525 times, 1 visits today)