V-ați întrebat vreodată cum ar fi dacă personajele mitologice ar mai trăi în zilele noastre? Cum ar fi să o vedeți pe Hera pe stradă, la o trecere de pietoni? Nu vă puteți imagina, nu e așa? Cum ar fi să vedeți pe stradă un zeu, un înger sau nimfe . Ei bine, acum puteți face acest lucru prin intermediul imaginației și a talentului artistului ucrainian Alexey Kondakov. Din seria ” Viața de zi cu zi a zeilor”, el a photoshopat  numeroase astfel de personaje în diferite locuri frecventate de noi.

Vedem romani care stau în mijlocul stației de metrou și care poartă coroane de laur, ținând în mână o harpă, sau o fată care stă în restaurant și asteaptă, îngândurată, ca iubitul ei să își facă apariția. O altă imagine întruchipează un cuplu sumar îmbrăcat, care se sărută la lumina felinarelor, înconjurați de heruvimi curioși.

classical-paintings-modern-city-2-reality-alexey-kondakov-ukraine-11 alexey.kondakov7-810x607 Alexey-Kondakov-Photoshop-its-nice-that- alexey.kondakov1-810x598


Inspirat din arta clasică, a gândit aceste lucrări pe care le-a afișat mai apoi în parcări, pe transportul public precum și în șantiere și spații comerciale. Aceste picturi arată ca și cum fac parte din peisajul de acolo, cu expresiile lor disperate, ba triste, pe scaunele din autobuze sau în metrou.

Alexey-Kondakov-Photoshop-its-nice-that4 classical-paintings-modern-city-2-reality-alexey-kondakov-ukraine-711051963_888916221180695_2532996470659931801_n


Desenele care ar întruchipa măreția pură în Renascentism, acum sunt lipsite de gust. Kondakov spune că s-a gândit într-o zi “Ce se întâmplă dacă invit zeii în realitatea noastră să își imagineze că sunt pe străzile din Kiev?”.

Este conștient că imaginile au stârnit controverse dar afirmă că acest proiect îmbină munca mai multor artiști din domenii diferite de activitate și este un proiect despre viață. Mai mult decât atât, a evitat să mai ofere alte comentarii despre vuietele sociale stârnite.

(Visited 261 times, 1 visits today)