Zaria Forman transpune pe pânză una dintre cele mai catastrofale consecinţe ale încălzirii globale, topirea gheţarilor, creând în pastel opere de artă ce-ţi taie la propriu răsuflarea.

Sursa de inspiraţie a fost expediţia ei din 2012 în Groenlanda împreună cu mama sa, ca ultimă dorinţă a acesteia înainte de deces. Se pare că pentru Zaria nu a fost o simplă călătorie, ci o adevărată conştientizare a crizei în care planeta noastră se află, drept pentru care a creat o colecţie de lucrări tocmai pentru a evidenţia acest lucru. Picturile ei frapante alcătuiesc astăzi o expoziţie intitulată Chasing the Light, cu speranţa că arta poate facilita o înţelegere mai profundă a oricărei crize, ajutându-ne să găsim sens şi optimism în fiecare schimbare.

1

d

zariaformanchangingthelight1

zariaformanchangingthelight2

zariaformanchangingthelight3

zariaformanchangingthelight4

zariaformanchangingthelight5

zariaformanchangingthelight6

zariaformanchangingthelight9

zariaformanchangingthelight10

zariaforman1

zariaforman2

zaria-forman2

zariaforman3

În prezent, Zaria Forman se află în Maldive pentru a-şi continua proiectul, considerând că Republica Maldive, ca stat situat la cea mai mică altitudine din lume, va fi primul scufundat din cauza creşterii nivelului Oceanului Planetar după topirea gheţarilor.

Articol realizat de Ana Muraru, intern PR C.O.N. TOUR

(Visited 118 times, 1 visits today)